Fursecuri cu jeleu

Pentru fiecare steluta sau rondela se pot decupa chiar trei marimi diferite. In acest caz se ung cu jeleu cele mari si mijlocii, iar apoi se asambleaza toate trei.

Ingrediente pentru 2 tavi (60 de bucati):

400 g faina, in plus pentru prelucrat

50 g migdale rase

100 g zahar

1 plic zahar vanilat

1 praf de sare

200 g de unt

3 galbenusuri

200 g jeleu de coacaze sau de cirese

2-3 linguri zahar pudra pentru presarat


Timp de preparare: 30 minute

Plus 30 de minute timp de racire

La cuptor: 10-12 minute pentru fiecare tava


  1. Pentru aluatul fraged se amesteca faina cu migdalele rase, zaharul, zaharul vanilat si sarea. Se adauga untul sub forma de fulgi si galbenusul.
  2. Se amestecatoate ingredientele cu telurile in forma de para ale mixerului, apoi se trange aluatul in maini. Se imparte in trei bucati, din care se formeaza bile. Acestea se invelesc in folie si se tin 30 de minute la frigider.
  3. Se intinde aluatul pe suprafata de lucru presarata cu faina sau intre doua coli de hartie pentru copt, obtinand o foaie de 3-4 mm grosime. Se decupeaza stelute de aprocximativ 6 cm.
  4. In jumatate dintre stelute se mai decupeaza niste stelute mai mici. Se incinge cuptorul la 200 grade Celsius, se tapeteaza tavile cu hartie pentru copt. Se asaza stelutele in tavi si se coc in cuptorul incins cate 10-12 minute, se scot si se lasa la racit pe un gratar de bucatarie.
  5. Fursecurile negaurite se un cu un strat subtire de jeleu, peste celelalte se cerne zahar pudra din belsug. Pe fiecare fursec uns cu jeleu se aplica unul pudrat cu zahar. Stelutele mici care raman se pot orna cu glazura de zahar sau de ciocolata.

Recomandam sa le serviti cu un ceai cald cu aroma de portocale si scortisoara in asteptarea Mosului.

Pofta buna!

 

„Bunatati la cuptor”, Reader’s Digest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *