Cum faci cel mai delicios tort de vara?

Ingrediente pentru 8 portii

  • Pentru bezele cu migdale

6 albusuri

1/4 lingurita praf de copt

275 gr zahar cu granulatie fina

1/2 lingurita esenta de vanilie

50 gr fulgi de migdale, macinati

  • Pentru crema de ciocolata

75 gr unt, frecat spuma

450 gr zahar pudra

50 gr cacao

3-4 linguri de lapte

550 gr capsuni, coacaze rosii, zmeura si afine, fulgi de migdale si zahar pudra pentru ornat.

 

  1. Porniti cuptorul cu circa 10 minute inainte de a coace. Tapetati cu hartie pergament fundul unei forme pentru copt blaturi, cu diametrul de circa 20 cm, in care veti coace bezeaua.
  2. Bateti albusurile spuma tare , impreuna cu praful de copt. Incorporati treptat zaharul, apoi bateti din nou albusurile pana se intaresc. Adaugati esenta de migdale si fulgi macinati; amestecati usor cu ajutorul unei spatule. Din aceasta compozitie coaceti 3 blaturi de bezea cu diametrul de circa 20 cm fiecare. Lasati blaturile sa se raceasca complet inainte de a indeparta hartia.
  3. Frecati untul cu cacao si cu zaharul pudra, apoi adaugati laptele si amestecati din nou pana obtineti o compozitie fina, omogena.
  4. Pastrati pentru ornat circa un sfert din amestecul de fructe. Ungeti un blat de bezea cu o treime din crema de ciocolata, presarati o treime din amestecul de fructe, apoi repetati operatia pentru celelate blaturi, crema si fructele ramase.
  5. Ornati cu fructe, pudrati cu zahar si serviti.

Sursa: Repede si simplu. Retete pentru deserturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *