Prajitura „rasturnata” cu ananas

Prăjitură "răsturnată" cu ananas

Aceasta prajitura “rasturnata” cu ananas este de departe cel mai aratos si gustos desert cu ananas pe care l-am gustat vreodata. Am vazut si incercat retete de prajituri “rasturnate” cu mere, caise, prune, etc., dar niciodata cu ananas. Combinatia de blat insiropat si ananas este de-a dreptul divina, iar aspectul exotic te va duce direct cu gandul la concediu. Cu siguranta este o prajitura care trebuie incercata, mai ales ca se face si foarte usor!

Ingrediente prajitura “rasturnata” cu ananas

– 115 grame unt
– 175 grame zahar brun
– 1 conserva de ananas rondele
– 6 cirese confiate, taiate in jumatate
– 1 pachet de mix pentru torturi (daca nu esti adepta premixurilor, poti sa pregatesti un aluat de tip pandispan)
– 1 plic de budinca de vanilie
– 1 cana de suc de ananas din conserva, cu putina apa
– 120 ml ulei de canola sau de cocos (daca nu ai, poti sa folosesti foarte bine si ulei de floarea soarelui sau unt topit)

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 175 de grade.

Topeste untul in cuptor, intr-o tava de 22 x 33 cm, apoi presara peste el zahar brun.

Scurge bine ananasul din conserva si tapeteaza fundul tavii cu felii din deliciosul fruct. Pentru a putea acoperi tot fundul tavii, poti taia ultimele doua rondele de ananas in jumatati. Dupa ce ai terminat, aseaza cate o jumatate de cireasa, cu partea scobita in sus, in centrul fiecarei felii de ananans.

Combina restul de ingrediente intr-un bol incapator, mixandu-le la viteza mica timp de 30 de secunde. Creste apoi viteza si mai amesteca 2 minute. Toarna aluatul in tava.

Coace prajitura pentru 45-55 minute sau pana trece testul scobitorii.

Dupa ce prajitura cu ananas e gata, lasa sa se raceasca 5 minute si apoi o poti rasturna pe un platou, astfel incat rondelele de ananas sa vina deasupra.

Sfat: Daca nu esti adepta mixurilor pentru prajituri sau daca vrei sa pregatesti ceva dulce si sanatos pentru copilul tau, poti sa faci aceasta prajitura rasturnata cu ananas si cu un blat de pandispan. Iata cum:

Bate 8 albusuri cu putina sare pana obtii o spuma tare. Adauga apoi 100 de grame de zahar (aluatul nu trebuie sa contina foarte mult zahar, pentru ca ananasul din conserva este suficient de dulce) si mixeaza pana obtii o crema lucioasa.

Mixeaza apoi galbenusurile cu o lingura de zahar pana cand acestea se mai deschid la culoare. Incorporeaza cu grija galbenusurile peste albusuri. Dupa ce s-au omogenizat, adauga, pe rand, 8 linguri de faina, avand grija sa amesteci de jos in sus. Adauga 120 ml de ulei sau unt topit. Adauga apoi sucul de ananas si budinca de vanilie. Daca mai este nevoie, poti sa mai adaugi faina. In functie de preferinte, poti aromatiza aluatul de pandispan cu extract de vanilie sau cocos, esenta de rom sau coaja de lamaie.

Dupa ce ai terminat aluatul, continua dupa aceleasi indicatii de mai sus.

Si uite asa, cat ai zice “fructe”, ai obtinut cea mai delicioasa si exotica prajitura “rasturnata” cu ananas!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *