Cum sa prepari un cheesecake delicios

Cum să prepari un cheesecake delicios

In ultima vreme, toata lumea este innebunita dupa cheesecake! Acest desert a devenit rapid preferatul multora dintre noi pentru ca este rafinat si prietenos cu silueta. Cu toate acestea, nu multi stiu cum sa faca un astfel de tort. Iata in continuare o reteta simpla de cheesecake cu trei tipuri de branza, pe care il poti pregati pentru o seara romantica, de exemplu. Vei obtine un desert elegant cu care iti vei impresiona cu siguranta partenerul!

Aceasta reteta de cheesecake delicios, cu trei tipuri de branza si blat crocant, il va uimi chiar si pe cel mai infocat adversar al dulciurilor!

Ingrediente:

Pentru blat:

– 85 g biscuiti amaretti
– 55 g biscuiti crocanti cu graham si miere
– un praf de sare
– 5 linguri de unt topit, nesarat

Pentru crema de branza:

– 1 lingurita de gelatina fara arome
– 150 ml de frisca
– 2 cutii de crema de branza (225 de g fiecare)
– 150 de g de branza ricotta
– 170 g de zahar
– 50 de g mascarpone sau smantana
– un praf de sare
– 1/4 cana de suc de lamaie

Pentru topping:

– 3/4 cana de miere
– 3 crengute de rozmarin
– 170 de g caise uscate

Mod de preparare:

1. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Pune intr-un blender biscuitii amaretti si cei graham si sfarama-i bine. Pune biscuitii intr-un bol si amesteca-i cu untul si sarea. Preseaza apoi amestecul de biscuiti si unt pe fundul si jumatate din peretii unei forme de copt cu peretii detasabili, cu diametrul de 20 de cm. Da la cuptor timp de 10 minute pana se intareste blatul. Lasa-l sa se raceasca pe un gratar.

2. Intr-un vas special pentru cuptorul cu microunde, pune 2 linguri de apa peste care presari gelatina. Asteapta 10 minute, pana se inmoaie gelatina. In acest timp, bate frisca bine si da-o la frigider.

3. In alt bol, mixeaza branza ricotta cu crema de branza, zaharul si sarea pana obtii o crema pufoasa. Adauga apoi branza mascarpone si sucul de lamaie si mai mixeaza pana se incorporeaza toate ingredientele.

4. Pune gelatina in cuptorul cu microunde timp de 5 secunde, pana se topeste. Adauga apoi gelatina topita peste crema de branza si amesteca bine. Dupa ce ai incorporat toata gelatina, poti sa adaugi frisca. Toarna crema peste blatul racit si niveleaza. Da tortul la frigider timp de trei ore, pana se intareste bine crema.

5. Adauga intr-o tigaie mierea, rozmarinul si trei cani de apa. Fierbe amestecul la foc potrivit si amesteca din cand in cand, pana se dizolva toata mierea. Adauga apoi caisele si fierbe-le timp de 10 minute, pana se mai inmoaie. Dupa ce caisele sunt gata, scoate-le cu o strecuratoare. Dupa ce ai scos caisele, mai lasa siropul de rozmarin pe foc pentru 20-25 de minute, pana se mai ingroasa. Dupa ce este gata, toarna-l peste caise si lasa sa se raceasca.

6. Scoate cheesecake-ul din forma de copt si serveste-l cu topping-ul de caise si sirop de rozmarin. Daca acest topping nu iti este pe plac, poti orna cheesecake-ul cu orice fel de fructe doresti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *