Prajitura din branza de vaci cu afine

Va propunem o prajitura diferita: se introduce la cuptor o compozitie din branza proaspata grunjoasa si branza de vaci grasa amestecate cu afine, pe un blat de firmituri, preparat rapid.

Ingrediente necesare:

60 gr. unt;

120 gr. biscuiti cu unt sau pesmeti;

2 linguri fulgi de ovaz grunjosi

3 oua

200 gr. branza proaspata grunjoasa;

250 gr branza de vaci grasa;

4 lingurite amidon alimentar;

coaja rasa de la o lamaie;

1 praf de sare

120 gr zahar pudra

150 gr afine

 

Pentru garnitura:

50 gr afine;

frunze de menta;

1 lingura zahar pudra.

 

Modalitate de preparare:

  1. Se incinge cuptorul la 180 de grade (160 cu ventilator sau treapta 2-3). Se tapeteaza forma cu hartie de copt. Se topeste untul la foc foarte mic.
  2. Se maruntesc biscuitii cu mixerul.
  3. Se amesteca firmiturile de biscuiti cu fulgii de ovaz si cu untul topit, se presara pe forma si se taseaza usor cu mainile. Se pune forma deoparte.
  4. Se despart 2 oua. Se marunteste bine branza proaspata cu mixerul. Se pune intr-un castron impreuna cu branza de vaci , cu oul intreg, galbenusurile, amidonul si coaja de lamaie, Se amesteca totul bine.
  5. Se bat albusurile cu sare pana se obtine o spuma tare. Se cerne treptat zaharul peste spuma si se bat albusurile pana cand spuma luceste si face moturi. Jumatate din spuma se adauga la compozitia cu branza. apoi se incorporeaza si afinile si restul de spuma.
  6. Se toarna compozitia in forma pregatita si se coace 30 de minute la cuptorul incins. Se acopera prajitura cu hartie de copt sau folie de aluminiu, se reduce focul la 160 de grade(140 cu ventilator sau treapta 1-2)si se coace prajitura 1 ora pana cand s-a umflat la mijloc, ceea ce inseamna ca s-a facut. Se lasa sa se raceasca 30 de minute in cuptor lasand usa cuptorului crapata de-o palma.
  7. Apoi se lasa sa se raceasca prajitura pe un gratar pentru prajituri si pana la servire, se pastreaza in frigider. Inainte de servire, se desprinde cu grija din forma si se indeparteaza hartiade pe fund.
  8. Se aranjeaza prajitura pe un platou. Se orneaza cu boabe de afine si se presara cu zahar pudra.

Sursa reteta: Reader’s Digest. Bunatati la cuptor.

Sursa foto: https://flavmania.wordpress.com/

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *