Mousse au chocolat

Mousse au chocolat este o crema fina de ciocolata, un desert delicios de incantator pentru toate varstele.

Ingrediente pentru 4 portii

– 125 gr ciocolata menaj
– o lingura coniac
– 4 oua
– 200 ml smantana
– o lingura zahar cu granulatie fina
– coaja rasa de la o portocala
– 2 linguri Cointreau
– 25 gr ciocolata alba
– 8 bace (fructe) de papalu (Physalis Alkekengy) pentru ornat

 

Mod de preparare

 

  1. Rupeti ciocolata in bucatele si puneti-o intr-un vas la bain-marie. Adaugati coniacul si amestecati usor pana ce ciocolata s-a topit complet. Luati vasul de pe foc si lasati ciocolata sa se raceasca putin, apoi incorporati galbenusurile unul cate unul.
  2. Bateti albusurile spuma. Puneti o lingura de spuma in compozitia de la ciocolata, amestecati bine, apoi adaugati si restul de albus batut si amestecati. Puneti compozitia in frigider.
  3. Bateti smantana cu un tel sau cu mixerul pana cand incepe sa se ingroase, apoi adaugati zaharul, coaja de portocala si restul de coniac. Continuati sa bateti, apoi amestecati smantana cu compozitia de ciocolata. Puneti crema in 4 castroane de sticla, acoperiti fiecare castron cu folie de nailon si lasati-le sa se raceasca in frigider 2 ore.
  4. Radeti ciocolata alba cu ajutorul unui cutit de curatat cartofii. Indepartati folis de pe castroane si presarati fulgii de ciocolata peste crema. Desfaceti bacele de papalau, ornati fiecare castron cu doua bace si lasati crema sa stea la frigider pana o serviti.

Daca nu v-a iesit, noi va invitam in cofetaria noastra sa o gustati! O puteti comanda de aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *