Rulada de pandispan cu fructe de vara

Aceasta rulada trebuie servita proaspata. Ce-i drept , aluatul poate fi preparat cu ceva timp inainte: se ruleaza, se inveleste in folie si se pastreaza o zi la frigider sau se congeleaza.

Ingrediente pentru o rulada (circa 30 de cm lungime):

Pentru aluat

  • 3 oua mari
  • 120 gr zahar
  • 1 praf de sare
  • 120 gr  faina
  • unt pentru tava

Pentru umplutura:

  • 150 gr frisca
  • 1/2 lingurita vanilie macinata
  • 75 gr. branza de vaci
  • 125 gr capsune mici
  • 1 piersica copata sau o nectarina
  • 2 linguri zahar pudra

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 200 de grade C (180 grade cu ventilator sau treapta 3-4), se unge tava si se tapeteaza cu hartie de copt.

Pentru aluat se bat ouale cu zaharul si sarea intr-un vas pus la bain – marie. Jumatate din cantitatea de faina se cerne deasupra si se incorporeaza cu grija cu ajutorul unui tel. Se cerne si restul de faina si se adauga, iar la sfarsit se adauga 1 lingura de apa calduta si se amesteca.

Se intinde aluatul uniform in tava ( dimensiune circa 25 x 30 cm). Se coace 10-12 minute, pana cand aluatul s-a copt si a capatat o nuanta aurie. Se rastoarna blatul pe o coala mare de hartie ceratasi se desprinde cu grija hartia cerata de pe partea de jos.

Se decupeaza canturile crocante de pe marginea blatuluisi se cresteaza pandispanul la o distanta de 2,5 cm de la margina mai scurta astfel incat sa se poata rula mai usor.

Se ruleaza blatul pe latura mai scurta, nu prea strans, cu ajutorul hartiei. Se lasa sa raceasca pe un gratar pentru prajituri, cu inaditura in jos. Se spala capsunile, se curata si se taie in patruSe spala nectarina sau pierisca, se injumatateste, se indeparteaza samburele si se taie fructul felii.

Se deruleaza pandispanul si se indeparteaza hartia cerata. Se bate frisca spuma, impreuna cu vanilia. Se freac branza de vaci pana se obtine o crema si se adauga la frisca. Se intinde crema astfel obtinuta pe blat, lasand de jur imprejur o margine de de 1 cm libera. Peste crema se presara fructe pastrand cateva pentru ornat si se ruleaza blatul de pe latura mai lunga. Se aseaza cu inaditura in jos, pe un platou. Se presara cu zahar pudra si se orneaza cu fructe.

 

Sursa reteta: Bunatati la cuptor. Reader’s Digest

Sursa foto: www. divahair.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *