Cookies cu fulgi de migdale

Biscuiti deliciosi, realizati intr-un timp record.

Pentru o tava (16 bucati)

30 g migdale decojite
1 ou
120 g de zahar
1/2 lingurita praf de copt
50 g de migdale macinate
120 g gris din grau cu bobul dur
1/2 lingurita coaja de lamaie rasa
4 picaturi esenta de migdale amare
zahar pudra pentru ornat


  1. Se incinge cuptorul la 200 grade Celsius; se tapeaza tava cu hartie de copt. Se toaca migdalele fin, se presara pe o farfurie si se pun deoparte.
  2. Se pun oul cu zaharul intr-un castron si se freaca bine. Se adauga praful de copt, migdalele macinate, grisul si esenta de migdale si se amesteca.
  3. Cu mainile umede se modeleaza din aluat 16 bile, fiecare de marimea unei nuci. Se tavalesc bilele pe jumatate prin migdalele macinate. Se asaza in tava, la o distanta de 2 cm una de alta, cu partea tavalita in sus.
  4. Se coc bilele timp de 8-10 minute, pana cand au crescut si au capatat o culoare aurie. Se lasa apoi 1 minut sa se raceasca in tava, apoi se lasa sa se raceasca complet pe un gratar pentru prajituri. Inainte de servire se presara biscuitii cu zahar pudra. Se pastreaza intr-un borcan sau intr-o cutie de tabla cu capac.

Pofta buna!

„Bunatati la cuptor”, Readers Digest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *