Biscuiti deliciosi, realizati intr-un timp record.
Pentru o tava (16 bucati)
30 g migdale decojite
1 ou
120 g de zahar
1/2 lingurita praf de copt
50 g de migdale macinate
120 g gris din grau cu bobul dur
1/2 lingurita coaja de lamaie rasa
4 picaturi esenta de migdale amare
zahar pudra pentru ornat
- Se incinge cuptorul la 200 grade Celsius; se tapeaza tava cu hartie de copt. Se toaca migdalele fin, se presara pe o farfurie si se pun deoparte.
- Se pun oul cu zaharul intr-un castron si se freaca bine. Se adauga praful de copt, migdalele macinate, grisul si esenta de migdale si se amesteca.
- Cu mainile umede se modeleaza din aluat 16 bile, fiecare de marimea unei nuci. Se tavalesc bilele pe jumatate prin migdalele macinate. Se asaza in tava, la o distanta de 2 cm una de alta, cu partea tavalita in sus.
- Se coc bilele timp de 8-10 minute, pana cand au crescut si au capatat o culoare aurie. Se lasa apoi 1 minut sa se raceasca in tava, apoi se lasa sa se raceasca complet pe un gratar pentru prajituri. Inainte de servire se presara biscuitii cu zahar pudra. Se pastreaza intr-un borcan sau intr-o cutie de tabla cu capac.
Pofta buna!
„Bunatati la cuptor”, Readers Digest